Esther Wiegert portret

Esther Rustenburg Wiegert

PositionZwangerschapsyoga, Mama & Baby en Mama Fit

Na jarenlange beoefening van haar geliefde budo sport Wado Ryu karate richtte Esther zich, o.a. vanwege blessures, op Yoga en Thai Chi. In Yoga vond ze haar nieuwe passie. Ze besloot zich te scholen in o.a. Yin Yoga bij Johan Noordeloos. Daarna volgde ze verdieping workshops van oa David Lurey, Anat Geiger en Irina Verwer.

In 2016 beviel ze van haar tweede zoontje en liep tegen allerlei ervaringen aan, op emotioneel- en lichamelijk gebied. In haar mijn omgeving zag ze ook dat bij ander prille moeders een hoop dingen niet altijd even rooskleurig verliepen.
Zo ontstond de behoefte om zwangere en aanstaande moeders een plek te bieden voor o.a. herkenning en ontspanning.
In 2016 volgde ze de bijscholing Postnatale Yoga bij Samsara. Daarna is ze in persoonlijk opgeleid in zwangerschapsyoga door Sanne Kerkhof (Samana Yoga Center) “Sanne heeft met opgeleid en nu werken we samen en is ze mijn persoonlijk teacher. Ik geef er nu ook les!” Verder geeft ze op meerdere locaties les onder haar eigen naam Garage Mama Yoga.

Inmiddels geeft ze les in yin yoga, yin yang yoga,  zwangerschaps- en postnatale yoga. Vanuit haar budo sport neemt ze ook elementen.

‘Dat wat op je pad komt en beweeg erin mee zolang het juist, goed en vol liefde voor jezelf is. Yoga heeft mij geleerd om in contact te komen met mezelf, mijn lichaam en emoties. Lichaamsbewust en emoties (her)kennen, patronen doorbreken en dicht bij je ik blijven en dan vooral je grenslijn herkennen en een stap hiervoor te blijven stilstaan.’

Ze houdt van snelheid en dynamiek motorrijden, windsurfen, zeilen, dansen en zwemmen. ‘Dit yang hart is alleen in balans met m’n yin hart, de plek waar ik weer  rust, ontspanning en zachtheid ervaar.’ Met beide, yin & yang, vult ze haar yogales en vooral ook met de flow en energie van haar leerlingen in dat moment

 

Contact

Yogacentrum YogaToday
06 – 215 72 555
info@yogatoday.nl

Pranazaal
Achtergracht 16
1381 BN Weesp

Lotuszaal
Sleutelsteeg 11
1381 CJ Weesp