Adem & Pranayama Coaching

Arno Nistal ten Veen introduceert de eerste opleiding tot:

Adem en Pranayama Coach
Opleiding voor yogadocenten en ademtalenten

Voor wie
We richten ons op yogadocenten en ademtalenten. Ademtalenten zijn zij die een sterke affiniteit met ademwerk hebben. Dit kan iedereen zijn, maar we denken zeker aan cliënten uit de adempraktijk, of bijvoorbeeld therapeuten/behandelaars/coaches die een sterke affiniteit met de adem hebben en in hun eigen praktijk meer met de adem willen werken. We bieden 2 lesjaren en lesjaar 1 is los te boeken. Je kunt ook meedoen voor je eigen groeiproces, zelfs als je geen coach wil worden.

Jaar 1 – The Rebirth

6 weekenden + self-practice: dagelijks 1 -2 uur
Periode 15 februari t/m 15 november 2020

Inhoud
Dit eerste jaar is vooral gericht op je eigen proces en gaat over jouw Persoonlijke Groei en Ontwikkeling. Ontdekken en doorbreken van je adempatronen. Bevrijden van blokkades in je fysieke, mentale, emotionele en energetische lichaam. Leren loslaten op de uit-ademing. Energie leren in-ademen. Ook maak je stappen in het coachen van elkaars adem. De belangrijkste ademtechniek in het eerste jaar is ‘De Nieuwe Pranayama’: de Bewust Verbonden Ademhaling. Deze techniek staat ook wel bekend als Rebirthing, en als Circular Breathing. Dit eerste lesjaar bewegen we langzaam maar zeker van het grofstoffelijke (fysieke lichaam) naar het fijnstoffelijke (pranische lichaam).

Jaar 2: Kundalini Rising

6 weekenden + self-practice: dagelijks 1-2 uur
Periode 6 februari t/m 14 november 2021

Inhoud
Uitbreiden van je coachingsvaardigheden. Verdieping van technieken uit het eerste jaar, verdieping en verruiming van je adembewustzijn en -vaardigheden d.m.v. de traditionele Pranayama’s. Via de Chakra’s verbinden we ons nog dieper met het pranische lichaam. Kumbhaka is de centrale techniek in de traditionele pranayama’s. Kumbhaka staat daarom in ons tweede lesjaar centraal. Je leert eerst voornamelijk de Antar Kumbhaka (retentie na de in-ademing) om vervolgens door te groeien naar de Bahya Kumbhaka (retentie na de uitademing).

Docententeam
Arno Nistal ten Veen: Praktijk van de adem
Marlies Schonermarck: Anatomie, Fysiologie en Pathologie
Arjen Bakker: Het IJsbad en de Wim Hof Methode
Gastdocenten volgen

Meer informatie over Arno, de opleiding en aanmelden
Arno Nistal ten Veen
06 – 538 17 402 / ademenextase@gmail.com
www.ademenextase.nl

Arno Nistal ten Veen