Category:

Yoga 4 Teenagers: actief, ontspannen en alles van je af laten glijden

Steeds meer jongeren doen yoga. Als tiener ga je door één van de vreemdste, spannendste, maar misschien ook leukste periode van je leven.  Je maakt grote veranderingen door lichamelijk, geestelijk en emotioneel. Je school en je omgeving vragen veel van je  op het gebied van leren, presteren, plannen, keuzes maken en huiswerk. Dat kan spanningen, emoties en onzekerheid brengen. Yoga kan dan een enorme steun zijn en is ook heel leuk en prettig om te doen.

Rustmoment en nog veel meer!

Yoga is een rustmoment in de week, je bent fysiek bezig, je ontspant en je laat even alles van je afglijden. Je werkt aan een goede houding, kracht, balans en flexibiliteit van je lichaam, maar ook van je mind! Zodat je steviger en gezonder in je leven komt te staan. Yoga helpt ook je concentratie te verbeteren.

In de yogalessen komen de volgende onderdelen

  • Asana’s: Yogahoudingen die je met aandacht uitvoert. Je lichaam wordt er sterker en soepeler van. Plus je houding verbetert.
  • Ademhalingsoefeningen: Deze helpen je als je gespannen, angstig of zenuwachtig bent.
  • Visualisatie: Visualisatie betekent dat je naar ’n verhaal luistert en je er beelden bij in je hoofd verzint. Deze beelden kunnen je ’n goed en krachtig gevoel geven, wat je kunt gebruiken in je dagelijkse leven.
  • Meditatie: In stilte luisteren naar jezelf, muziek of een verhaal.
  • Verder is er aandacht voor expressie, samenwerking en creatieve oefeningen. De les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.

Wat & hoe?

€ 32,50,- per maand, behalve juli/augustus
Middelbare school leeftijd. Ben je jonger? Overleg dan even met ons.
Op feestdagen (zie ook bij vakanties en sluiting) en in juli en augustus is er voor tieners geen les.

Voor ouders

Tieners hebben, net als volwassenen, te maken met stress. Hierboven is al een en ander beschreven. Yogatechnieken helpen de tieners rust en vertrouwen in zichzelf te vinden en zelfverzekerd, ontspannen in het leven te staan. Yoga draagt bij aan een evenwichtige sociaal emotionele ontwikkeling.  Tieners leren in yoga hetzelfde als volwassenen, maar dan meer passend in hun belevingswereld en in hun tempo. De yogahoudingen zijn op basis van de Hatha Yoga.

Class Timetable

  Open Time Close Time Trainer Address
vrijdag 16:45 17:45 Sabina Baarsma Lotuszaal
vrijdag
16:45 - 17:45 - Sabina Baarsma - at Lotuszaal