Een ontspannen houding is childspose
Category: Level: ,

Yin Yoga: ruimte in je weefsels, energie stroomt en kalmte in je mind

Yin Yoga bereikt dieper gelegen niveaus in je lichaam zoals gewrichten, het bindweefsel en de meridianen. Door het passief verblijven in de houdingen (2-5 minuten) heeft het een verstillend en meditatief effect. Lichaam en geest kunnen zich zo op een diep niveau openen en energetische blokkades worden opgeheven.

Het merendeel van de Yin houdingen zijn zittend of liggend. Spier- en bindweefsel wordt opgerekt en gestimuleerd, waardoor het beweeglijker en actiever wordt. De bewegelijkheid kan al snel voelbaar zijn rond het gebied van heupen, heiligbeen en de rug. Er ontstaat openheid en ruimte. Yin Yoga verbetert de doorstroming van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest.

De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Veel yogi’s combineren ook hun intensieve yoga practise met yin yoga om zo balans in hun totale beoefening te brengen.

Bij osteoporose en hypermobiliteit van je gewrichten kunnen yin houdingen te belastend zijn. Je docent kan je adviseren hoe oefeningen voor jou zijn aan te passen of welke je moet vermijden.

Class Timetable

  Open Time Close Time Trainer Address
woensdag 10:30 11:45 Kirsten Drooger Pranazaal
woensdag 18:55 20:10 Marieke te Wierik Lotuszaal
donderdag 18:00 19:15 Marieke te Wierik Lotuszaal
woensdag
10:30 - 11:45 - Kirsten Drooger - at Pranazaal
18:55 - 20:10 - Marieke te Wierik - at Lotuszaal
donderdag
18:00 - 19:15 - Marieke te Wierik - at Lotuszaal