Category: Level: , ,

Vinyasa Flow Yoga: dynamisch en krachtig, brengt ontspanning en stilte

Series van asana’s (yogahoudingen) worden in een doorgaande flow uitgevoerd. Dynamisch, krachtig, soms uitdagend en uitgevoerd op het ritme van de adem. De bewegingen gaan vloeiend in elkaar over. De synchronisatie van adem en beweging -karakteristiek voor deze yogavorm- heet Vinyasa en creëert een flow: zo wordt je yogabeoefening ook gelijk een meditatie in beweging. Je leert ontspanning in je inspanning te vinden en te bewegen vanuit een krachtige basis.

Bevordert de circulatie, versterkt en versoepelt de spieren. Je lichaam wordt soepel en sterk en je geest komt tot rust. Warmte en energie worden opgewekt en spieren en organen ontgift. In tegenstelling tot hot/bikram yoga wordt de hitte van binnenuit gecreëerd. Na de les voel je je energiek en kalm. Meditatie en savasana (eindontspanning) zijn vaste lesonderdelen. In de avonden zorgen we voor een goede afbouw zodat je lekker rustig slaapt.

Voor de lessen Vinyasa Flow adviseren we je een goede fysieke conditie en minimaal een half jaar yoga-ervaring. Op maandagochtend is er ook een les Slow Flow Vinyasa.

Class Timetable

  Open Time Close Time Trainer Address
dinsdag 20:30 22:00 Carry de Boer Pranazaal
zaterdag 09:00 10:30 Daniëlle van de Ven Lotuszaal
zondag 10:00 11:30 Garmt Wiersma lotuszaal
dinsdag
20:30 - 22:00 - Carry de Boer - at Pranazaal
zaterdag
09:00 - 10:30 - Daniëlle van de Ven - at Lotuszaal
zondag
10:00 - 11:30 - Garmt Wiersma - at lotuszaal