Category: Level: , , ,

Critical Alignment Yoga: spanningspatronen omzetten naar ontspanning

Critical Alignment gaat over de juiste uitlijning van je lichaam en richt zich veel op mobiliteit van de wervelkolom. Naast diepe ontspanning is krachtopbouw in de core- en houdingspieren een belangrijk aspect. Er wordt veel aandacht gegeven aan de technische uitvoering van de oefeningen. Een les waarin je ontspanning, inspanning en uitdaging kunt ervaren.
In een les worden vaak eerst oefeningen gedaan met behulp een rolletje en stripje. Deze geven richting aan je ontspanning en zorgen ervoor dat deze aankomt op de plaatsen waar dit bedoeld is. Ook bereiden ze je lichaam voor op de asana’s (yogahoudingen). De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Beginners moeten zichzelf even de tijd geven om eerst een beetje bekend te raken met de oefeningen.

Stress uit je lijf en je hoofd

Goede alignment (uitlijning) wil zeggen dat je lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. Door onze voorkeurshoudingen worden bovenruggen krom, schouders stijf, onderruggen gespannen en gevoelig. Vrije doorgifte van beweging stokt en klachten ontstaan. Bij Critical Alignment wordt je bewust van je spanningspatronen en leer je deze om te zetten naar ontspanning. Bij beoefening van asana’s komen we oog in oog te staan met onze ambities en de daarmee verweven stress. Bewustwording van die stress is een belangrijke stap voorwaarts. Bewustwording geeft ruimte. Een goede technische uitvoering en deze met open aandacht waar te nemen -dus zonder in te grijpen- zorgt ervoor dat de stress langzaam zijn greep verliest.

Lesvormen Critical Alignment

Basis donderdag 19.00 uur
Voor beginners en als je klachten hebt. Bij klachten, adviseren we je vooraf een intake te doen voor je eigen veiligheid. Het is een privéles waarin docent en leerling de klacht bekijken, werking van de oefeningen en hoe je daarop kunt reageren en evt. aanvullende oefeningen voor thuis. Kosten zijn € 65. Bel Laetitia voor een intake: 06 48 25 87 52.

Mixed maandag 19.00 uur, vrijdag 10.30 uur, zaterdag 09.00 uur.
Gemiddelde les voor iedereen.

Intens, advanced maandag 20.30 uur
Is fysiek wat uitdagender en bevat ook een lesonderdeel ‘Flow’ (houdingen die achter elkaar vloeiend in elkaar over gaan). Er wordt steeds 1 maand gebouwd aan een wisselende flow. Je beoefent al langer Critical Alignment.

 

Class Timetable

  Open Time Close Time Trainer Address
maandag 19:00 20:15 Laetitia Schulten Pranazaal
maandag 20:30 22:00 Laetitia Schulten Pranazaal
donderdag 19:00 20:15 Laetitia Schulten Pranazaal
vrijdag 10:30 12:00 Eliza van der Kroon Pranazaal
zaterdag 09:00 10:30 Laetitia Schulten Pranazaal
maandag
19:00 - 20:15 - Laetitia Schulten - at Pranazaal
20:30 - 22:00 - Laetitia Schulten - at Pranazaal
donderdag
19:00 - 20:15 - Laetitia Schulten - at Pranazaal
vrijdag
10:30 - 12:00 - Eliza van der Kroon - at Pranazaal
zaterdag
09:00 - 10:30 - Laetitia Schulten - at Pranazaal